Monday, September 7, 2009

Digantung sekolah 10 tahun yang lalu

PADA tarikh hari ini 10 tahun yang lalu, aku masih ingat aku hanya 'bercuti' di rumah aku di Bandar Baru Bangi biarpun aku masih bersekolah di tingkatan lima di MRSM Jasin, Melaka dan ketika itu bukanlah cuti persekolahan.

Nak tahu kenapa? Baca sajalah isi kandungan surat yang ditulis oleh Penolong Pengetua MRSM Jasin ketika itu, Cikgu Mohd. Halim Bin Redzwan pada September 1999 seperti di bawah ini.

Sila klik surat di bawah ini untuk membaca isi kandungannya.





Tapi itu kisahnya 10 tahun yang lalu ketika darah muda sedang panas. Kini setelah berusia 27 tahun, aku lebih matang dalam membuat keputusan dan tindakan.

8 comments:

tokpah said...

OOooo... samseng gak arr..!!

September 7, 2009 at 3:34 PM
rizal hashim said...

Asam garam kehidupan, saudara. Sekarang saudara sentiasa kelihatan cool, barangkali sudah belajar daripada kesilapan lalu. Yang penting kita bangkit selepas jatuh. Nanti mungkin kita jatuh lagi tapi harus sedia bangkit semula.

September 7, 2009 at 7:53 PM
Wan Fakhrul Wan Bakar said...

tokpah: biasa la,mmg samseng kg dusun pun...hehe
rizal: saya jadi cool sejak membaca sisipan eplx di kosmo! tu..sbb tgk pengaran sisipan tu cool ajer...haha

September 7, 2009 at 9:37 PM
Salemy said...

Assalamualaikum wbt.

Tukarkan 'wanfakhrul.blogspot.com' kepada 'wanfakhrul.ws' dan jana pendapatan seumur hidup melalui nama kedai (domain name) + lot kedai (web hosting) baru anda.. Hanya $10/month. Untuk keterangan lanjut sila layari :

www.website.ws/salemy82/wan&fakhrul

Yang benar,
Salemy Amat Shah
www.tagged.com/su_student_inamie

September 7, 2009 at 10:13 PM
Lelaki Sabah said...

Dalam diam, wan fakhrul yang kelihatan penuh prinsip, rupanya memiliki sejarah 'gelap', seperti mana yang pernah aku lalui ketika zaman persekolahan..kita serupa bro...
agaknya, bro rizal mcm mana dulu?

September 7, 2009 at 11:13 PM
Wan Fakhrul Wan Bakar said...

mus,apa kata nukilkan sejarah gelap anda tu dalam blog anda..kawan2 nak tahu gak..

tp aku rasa rizal ni mesti bdk2 baik kot....takde kot sejarah2 camni...

tp klu pemilik blog yob4ever tu,aku kurang yakin plak..hehe

September 8, 2009 at 3:03 AM
eplx said...

Rizal top student...dari bawah...hanya jadi loose cannon selepas kerja kerana berdepan pelbagai karenah manusia, yang baik dan yang buruk!

Cool ape, tiap-tiap khamis dan jumaat panik semacam

September 8, 2009 at 3:13 PM
Yob4Ever said...

Hebat ko wan.... Tak sangka rupanya ko ni boleh digelar gangster kampung dusn gak... Apa pun, sejarah lalu yang menjadikan kita semakin matang hari ini....

September 8, 2009 at 11:11 PM